Det fanns änglar på jorden förr.

du sa en gång;
- vi ska skapa legender
så många att du inte 
kommer tro det

legenderna blev berlinmurar
mellan oss som inte går att splittra
och kylan som uppstod i andetagen
förfrös mina händer
i augusti och jag saknar
dig och ditt helande sätt
din hand i min hur du
fick mig att le genom
tårarna och det faktum
att du älskade mig trots
all trasighet

jag vill krossa iskristallerna
och slå ihjäl snöänglarna
allt för att få dig tillbaka

det fanns änglar på jorden förr

Jag längtar efter något som kan rädda mig.

Jag vill inte gå tillbaka till vardagen. Jag vill inte behöva vänta ett helt år till. Skitliv. Imorgon dricker vi öl. Men först måste jag sova halva dagen. För trött för att fungera. På tisdag kommer Anna också. Kung.

Hahah, just det! Telefonen försvann två gånger under Yran. Först på onsdagen i ett öltält och sedan i grabbarnas lägenhet. I öltältet låg den mellan två bord och en tjej som jobbade där hittade den då hon städade så jag fick tillbaks den efter ca en timme. I lägenheten var det en lite psykobrud som hade stängt av den och gömt den i ena kökslådan, antagligen för att hon inte fick sova i sängen. Hm, kry tjej. Men jävla flyt man har när telefonen försvinner två gånger och man ändå får tillbaka den. Awesome!



31/7

YRAN HAR VARIT HELA JÄVLA GALEN! Jag vet inte hur jag ska beskriva den. Men onsdagen bjöd på ölfest på Simones balkong, stråket, News och sedan häng utanför Raggarn till nio på morgonen. Hel galet! Torsdag var inte sämre men jag trodde aldrig att jag skulle palla med tanke på att jag sov i ca en timme under dagen. Ölfest ännu en gång på balkongen med Simone, Maja och Sandra. Sedan Yran där jag och Maja satt i öltältet i princip hela kvällen, vi var inte riktigt intresserad av artisterna. Karusellåkning och sedan hem vid tre. Fredagen - Ölfest, Yran, stråket, efterfest och övernattning med grabbar från Jokkmokk alldeles själv. Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. Lördag - Ölfest, förfest hos Jokkmokkarna med Maja, Yran, stråket, Håkan Hellström, Presidenttalet och Timbuktu. Sedan efterfest och övernattning hos grabbarna med Maja. Kom precis därifrån, var snäll och hjälpte till med städningen i lägenheten. Jag vet inte hur jag ska förklara hur otroligt jävla bra Storsjöyran 2011 har varit. Det går nog inte att beskrivas med ord på ett bra sätt, den måste upplevas. Jag vill tacka alla inblandade för en underbar helg. Bilder kommer att komma senare, inte så många här i bloggen, alla kommer upp på Facebook. Åh, varför måste det vara ett år kvar till nästa yra? Det suger, tiden gick alldeles för fort. Men öl imorgon med Maja, vi har inte lessnat än. MEN TACK FÖR EN KANONHELG!


EMELIE MED PH OCH FITTJÄVLAMAJA

27/7

Igår blev det en sväng på stråket med Simone och Sandra. Jag kom ner vid halv elva, mötte upp tjejerna på Marité där vi kollade på när Patriks Combo spelade. Senare gick vi en sväng genom stråket, kollade tivolit osv. Efter tolv när Simone hade fått in sin lön gick vi till Oleary's-tältet och tog en öl. När dom stängde gick vi upp på stan en sväng och sedan åkte vi hem. Men innan hemfärd träffade jag och Simone världens charmigaste göteborgare, Jesper hette han. Synd att jag förmodligen aldrig får träffa honom igen. Snart kommer Maja hit och umgås med mig, vi ska ner på Bolaget, färga hår och fixa inför kvällen. Det blir nog en bra kväll. Imorgon drar Yran igång! Aaaaawesome!

Storsjöyran 2011.

Nu är den min. Nu har jag äntligen min älskade Yranbiljett.
Fan vad jag längtar tills torsdag nu. Det kommer bli galet!

Jag tävlar!

Jag tävlar hos Millah om ett presentkort värde 300:- hos Bluestore.se
Tävlingen avslutas 12 augusti

Peter Pan.


26/7

Fick ingen sovmorgon idag heller, mamma väckte mig vid nio för att jag var tvungen att ringa ett samtal. Jag som trodde att jag skulle få sova länge idag men icke då. Idag vet jag inte alls vad som händer, förhoppningsvis kommer Maja hit och myser med mig ikväll. Jag behöver hjälp med att färga mitt hår, utväxten är verkligen inte fin just nu. Idag ska jag även ner och köpa min yranbiljett, jag har inte hunnit med den än men jag kan inte tänka mig att dom är slut. Då dör jag. Jag har insett att min blogg börjar bli tråkig, har inte så mycket att berätta längre. Det känns som om mina dagar går i repeat (förutom i helgen då), detta måste ordnas. Men som tur är så drar Yran igång på torsdag så då har jag något roligt att skriva om. Nu ska jag städa på rummet, det ser inte bra ut nu efter en helg med en treåring.

25/7

Idag vaknade vi vid halv tio så jag fick en riktigt bra sovmorgon. Vi låg och tittade på Pippi ett tag innan vi klev upp, sedan var det dags för frukost. Idag har vi mest bara myst. Vi har spelat tv-spel, varit på affärn, varit ute och lekt osv. Nu har lillhjärtat åkt hem och det känns jättetomt nu, jag saknar Hugo redan. Efter att ha haft honom hos mig i fem dagar så känns det jättejobbigt att han helt plötsligt inte är här längre. När andra har varit ute på stråket har jag haft världens mysigaste helg med världens mysigaste kille med barnfilmer och lek. Jag skulle nog inte byta ut den här helgen mot något i världen. Lilla hjärtat mitt. Nu har jag precis fikat gofika med familjen. Ska nog snart gå och lägga mig. Galet trött.


KÄRLEK

You learn.


24/7

Idag fick jag lite sovmorgon, vi klev upp vid halv tio. Då tittade vi på film och sedan blev det ett bad för Hugo och en dusch för mig. Nu ska vi försöka ta oss ner på Coop utan att vi blir dränkta av regnet, det störtregnar just nu och jag går inte utanför dörren förrän det har slutat. Vill inte se ut som jag, Tobbe och Hugo gjorde igår när vi var på väg hem från affärn. Vi hamnade i en störtskur så när vi kom hem droppade det från oss alla tre. Inte så jätteokej! Jag vill ha sol nu. Jag vill inte ha sånt här väder under Yran. Nejtack! Nej, nu ska jag ta på Hugo regnkläderna och bege oss ner på Lillänge med mamma.

23/7

Imorse blev jag väckt tio i sju men som tur var så gick Hugo med på att vi skulle gå och lägga oss en stund till. Vi vaknade igen vid nio, då tittade vi på Emil i Lönneberga och sedan klev vi upp runt halv elva. Då spelade lillen tv-spel och nu har han somnat igen, trött den stackarn efter två dagar med lite vila. Idag har jag inte en aning om vad vi ska hitta på, det är så tråkigt väder så jag funderar på om vi bara ska mysa inne idag. Vi kanske tar en promenad ner på affärn och köper lite lördagsgodis.

Snart är det Storsjöryran också. Mindre än en vecka kvar, jag är taggad som fan!

Nere på botten - där är det toppen.

Vi har haft en otroligt bra dag på badhuset. Innan var jag, mamma och Hugo ner på Lillänge och inhandlade lite fika vi kunde ta med oss. Sedan tog vi en skön promenad bort till badet, vi var där runt tolv och efter ombyte kastade vi oss i vattnet på en gång. Hugo var som en galen fisk i vattnet med sina armpuffar, sprattlade och var helt galen. Han dök och hoppade från kanten flera gånger, vi åkte rutschkana och simmade runt. Jag älskar att se pojken så otroligt lycklig, speciellt så som han var idag. Vi var klara vid tretiden och slocknade Hugo i vagnen som en utslagen hjälte. När vi kom hem lagades det mat och nu sitter pojken i Tobbes knä och spelade tvspel. Ikväll ska vi bara ha fredagsmys med film, chips, dip, ostkrokar och läsk. Underbart! Imorgon vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Förhoppningsvis något skoj men alla här hemma lär vara allför bakis för att orka göra något.




22/7

Jag är trött och har varit vaken sedan kvart över sju. Då bestämde sig Hugo för att han inte ville sova mer, vi låg och tittade på film en stund men sedan blev han för rastlös så vi klev upp och åt frukost, nu tar vi det bara lugnt i väntan på att klockan ska bli lite mer så vi kan åka iväg och bada. Jag skulle helst vilja sova minst tre timmar till men har man en morgonpigg treåring hos sig så kan man glömma det. Det är synd att vädret inte är det bästa men det får duga. Jag hade ju velat ligga ute och sola & bada.

Girls just wanna have fun.


What a wonderful day.

Det blev verkligen en bra dag. Vi kom till Jamtli vid halv ett och då hade vi varit på affärn och köpt lite fika också. Först var vi där nere och kollade, där var vi inte alls länge då det var galet varmt och Hugo tyckte att det var lite för mörkt. När vi kom ut fick pojken spring i benen, vi gick och kollade på alla djur, vi klappade hästar, getter och kaniner. Han grävde med grävskopa, sprutade med vatten, hoppade i hö, lekte på båten, åkte rutschkana, åkte karusell och bara mådde gött. Innan vi gick hem blev det glass och det gjorde Hugo ännu mer nöjd. När vi kom hem gjorde vi mat och efter maten gick jag, Hugo och Tobias ut och spelade fotboll. Efter det har vi bara myst med vattenmelon och målande. Nu ligger han i sängen och tittar på Pippi på de sju haven, kan tänka mig att han är riktigt trött efter en dag med mycket spring.

Imorgon låter det som om vi ska dra iväg på Storsjöbadet. Förhoppningsvis är det bra väder också så att man kan vara ute. Om det inte blir badet vet jag inte vad vi hittar på men något roligt ska det nog bli. Många ska ju på stråket imorgonkväll men jag myser hemma med Hugo istället, det känns som att det är bättre än att supa bort en massa pengar. Hugo är ju bäst också.



21/7

Nu har jag precis kommit hem ifrån Mia och Tindra, Hugo är med mig också. Han ska ju vara hos mig tills på måndag nu och det ska bli så mysigt! Snart ska vi ta med oss mamma och gå på Jamtli. Perfekt väder för dig, inte för varmt och inte för kallat. Det blir nog en bra dag trots att jag är galet trött men det får gå ändå. Får gå och lägga mig tidigt ikväll istället. Nu ska jag göra mig klar innan vi ska ta bussen. Vi hörs senare så ska jag berätta om min dag och även lägga upp lite bilder som tas idag samt bilderna från tjejmyset i tisdags. Ha en bra dag för det ska iallafall vi ha. Puss!

20/7

Jag hade en riktigt mysig kväll igår med mina tjejer. Nästan hela familjen var samlad, det var bara Kajsa som fattades och det var lite tråkigt. Vi satt på Campus och hade jättetrevligt, det blev någon öl också. Jag har saknat att sitta och skratta med mina tjejer. Jag kom hem vid tolvtiden och somnade nästan på en gång efter att jag hade kikat lite på datorn. Tack för en fin kväll. Bilder kommer imorgon.

Det blev en heldag i sängen pga en jävla migrän som vill ta död på mig. Vaknade vid nio av att huvudet värkte och hela kroppen var på väg att domna bort, klev upp och tog två värktabletter men det var inte lätt att somna om. Klev upp vid elva och tog en dusch i hopp om att det skulle hjälpa men icke då så jag la mig i sägen igen, vid två kändes det lite bättre så jag la mig framför tvn tills momma kom. Då var det dags för smörgåstårta eftersom att Evelina fyller år idag, grattis till lillasyster som fyller sjutton år idag. Efter fikat la jag mig framför tvn igen till Mia hörde av sig och behövde barnvakt, först tänkte jag inte åka då jag inte var tillräckligt pigg men jag kände att huvudet skulle gå vila mer här än hemma och Tindra har varit en ängel sen jag kom hit. Vi har tittat på film och bara myst. Nu har sötnosen somnat på soffan. Jag ska snart titta på någon film och bara ta det lugnt. Skön kväll.

19/7

Nu tittar solen äntligen fram. Nu har jag nyduschad och väntar på att mamma ska komma hem. Sedan ska jag ta bussen till Lugnvik en sväng och sedan till Torvalla, har lite ärenden där. Efter det vet jag inte vad som händer men ikväll ryktas det om att jag ska få umgås med mina fina tjejer. Det ser jag mycket fram emot! Vad vi hittar på återstår att se. Nej, här kan jag inte sitta när det är finväder.

Jag tävlar.



Jag tävlar hos Millah om en valfri vara för max 300:- från Evasunderklader.se
Tävlingen avslutas 7 augusti. Var med och tävla du också!


Jag tävlar.

Jag är med och tävlar på Smulans bakblogg i samarbete med
Fabulousliving
om ett paket som innehåller:
En rice slec, ett doftljus (hallon), ett paket med fjärilsljus,
ett paket med fotbollsljus och ekologiska bollar. Tävlingen avslutas: 30/7 12.00



18/7

Idag blev det en sväng på stan med mamma och Evelina. Jag köpte ingenting men mamma var snäll och bjöd på kebab så jag var nöjd ändå. Träffade även Emma och Sofie på stan, det var underbart måste jag säga! Sofie har jag inte träffat sedan studenten, det känns konstigt med tanke på att vi träffades varje dag förut. När jag kom hem mötte jag Sandra nere på Lillänge en sväng. Nu sitter jag här efter lite Pokémonspelande. Läste precis mailen också där jag hade fått mail om att Årsboken inte kommer att tryckas till våran skola då intresset tydligen var för litet. Värdelöst med tanke på att jag har suttit och lagt in över hundra bilder. Men jag hoppas att studentkatalogen kommer snart iallafall. Ikväll ska jag inte göra någonting alls, känner inte för att gå ut i det här vädret igen. Jag vill ha sol och värme nu.

Friinga.


Au Pair i USA?

Jag vill åka till USA som Au Pair. Inte detta år och kanske inte nästa men om det är något jag vill göra inom fem år. Jag hoppas att jag får ett jobb till hösten och kan lägga undan så mycket pengar som möjligt till detta. Jag har inte haft den här idén så mycket förut men nu när jag satt på bussen på väg hem från Rätan slog det mig att jag verkligen vill göra det här. I en blogg jag läser är det en tjej som har varit iväg som Au Pair i USA och hon kunde verkligen rekomendera det så det gör mig bara mer sugen. Detta är ett av mina mål, som jag ska genomföra inom fem år. Kanske till och med det största målet.

Det finns ingen som är så bra som du.


17/7

Nu är jag hemma igen efter en mysig helg i Rätan. Jag får alltid ont i magen när jag ska åka därifrån, jag trivs så bra där och jag hatar tanken av att min farmor sitter där hemma hela själv nu. I fredags när kom fram vid två åkte vi och handlade lite, sedan hem och chillade framför tvn. Till middag blev det grillat, potatisgratäng och bea ute på altanen, det var riktigt gott och mysigt. På kvällen tog vi det lugnt och tittade på Beck - Levande Begravd och tv. På lördagen när jag vaknade tog vi det mest bara lugnt, senare åkte vi upp på macken och köpte mat på Korvan. Gött med latmat. Det blev ännu en lugn kväll framför Sommarkrysset och Phone Booth. Idag var det däremot annat, vi åkte till Handsjön där det var sommarfest. Vi spelade bingo och jag vann 500 kr. Awesome! Det var även marknad, loppis, auktion och så. Men efter bingon åkte vi hem och jag åt pizza som man värmer i ugnen. När klockan sedan var sju packade jag ihop mina saker och en stund senare åkte vi till bussen. Nu sitter jag här och tittar på Systrar i jeans - andra sommaren med coca cola och vitlöksbaguetter. Nu ska jag hänga med i filmen.

15/7

Nu är jag snart redo för att åka till Rätan och umgås med min farmor. Ska bli skönt ännu en gång att få åka bort lite, till ett ställe man har växt upp på och där man verkligen trivs. Jag ska bara ta det lugnt i helgen och bli ompysslad av min fina farmor. Hon är verkligen en av de absolut bästa människorna som finns i mitt liv. Nu ska jag packa ner det sista och sedan gå ut till bussen. Jag hoppas att ni får en kanonhelg, det tänker iallafall jag ha! Hörs på söndag.

Dag tio - en person jag litar på.

Den jag litar på mest i mitt liv är min mamma. När man behöver henne ställer hon upp till tusen procent. Hon lyssnar när man har något att berätta, även om det är positivt eller negativt och försöker göra allt för att man ska må bra. Trots att vi bråkar så vet hon att jag älskar henne och jag vet att hon älskar mig. Jag skulle inte byta ut min mamma mot någonting i världen. Henne vill jag ha vid min sida restan av mitt liv. Hon bryr sig om mig och hon förstår mig. Hon dömer mig inte utan älskar mig för den jag är. Jag älskar dig mamma, mer än det finns stjärnor på himlen. Du är det finaste jag har i mitt liv.


*

En äkta vän är den som sett dig gråta, skratta,
skämmas, vara stolt, förlåta, älska, hata,
Falla och resa sig upp - Och alltid förstått varför.

Just to walk with luck, just to hold his hand.

Nu är det en sån där natt när alla känslor kommer upp igen. När allt jag vill är att ha någon nära mig. Just nu vill jag känna samma kärlek och trygghet som du gav mig. När vi var en. Jag saknar dig ibland, inte lika ofta längre men när det väl slår till så känns det som att hjärtat ska gå sönder. Du är lycklig nu, i något som liknar ett helt annat liv. Jag önskar att det var du och jag som var sådär lyckliga. Det är sjukt att jag fortfarande älskar dig såhär mycket efter alla dessa år. Att du fortfarande kan få min värld att stanna till. Det känns som om jag har gått av på mitten och att jag aldrig kommer att bli hel igen. För fyra år sedan hade jag gett dig hela världen om jag bara kunde. Idag känns det inte så längre men ändå saknar jag dig så att det gör ont i hela kroppen ibland. Ibland älskar jag dig lika mycket som då, andra dagar tänker jag inte ens på dig. Hur kunde något som var så rätt gå så fel? Jag kommer alltid att undra.

Kloka ord av Lars Winnerbäck.

"Du har ett ansvar i livet. Att älska dig själv, så gott du kan.
Det är ditt enda ansvar, ditt enda uppdrag och din enda möjlighet.
Ingen annan än du själv är skyldig att göra dig lycklig.
Det är svårt. För dom som inte lyckats bli fulla av avund och gör allt
för att du inte ska kunna älska dig själv.

Dom ger till exempel ut tidningar med perfekta människor i för att få
dig att inse att du inte duger. Dom tar vara på ditt tvivel och använder
det när dom ska sälja bindor och rakhyvlar och deodoranter.

Men lika lite som du är skyldig dom lycka är du skyldig till deras olycka.
Du har bara dig själv och ditt enda uppdrag är att vara du.
Om du inte lyckats förut kan det vara en strålande bra årstid att börja på.

Livet är en ensam-grej. Allting har ett slut. Påsklovet har ett slut, sommaren,
en bra film har ett slut. Och när det är över är du ensam igen.

Då och då är du ensam.
Det enda du kan komma tillbaka till är ensamheten och du måste älska den.
För om du gör det kan allt annat få vara hur bäckligt som helst.

Framtiden kan vara ett orosmoln. Vi får höra så mycket olika saker om framtiden.
Vi vet ingenting och försöker måla upp scenarion och skräckexempel och troliga
situationer.

Där har vi nog mycket att lära av guldfisken. Den vet ingenting om framtiden.
Undrar inte och oroas inte. En guldfisk älskar sig själv. En guldfisk lever i nuet.
Den har, vad jag har hört, ett minne på 5 sekunder, ungefär.
Det har ju inte människan. Vi har ju ett fantastikt minne. Men det kan tyckas
ganska meningslöst om vi ältade istället för att bara låta det vara.


Att älska sig själv är ingen "satsa på dig själv"-grej. Det är en "du duger som
du är"-grej. Det får inte förväxlas med egoism eller djungelns lag.
Alla jag träffar, allt jag ser och allt jag hör är ju ingredienser i mitt liv.
Det liv som jag har skyldig att älska och vårda. Jag är inte så bra på det men
jag jobbar på det.


Ingenting är egentligen särskilt högtidligt eller glamoröst. Det blir vad man
gör det till. Och snart har jag använt varenda högtravande klyscha som finns att
tillgå. Det är underligt hur vissa meningar blir klyscher, bara för att dom sagts
många gånger. Hur ord blir innehållslösa inte för att dom har har upplevts utan
för att dom har slitits verbalt.

Det är dags att uppleva klyschorna. För det är bättre med en fågel i handen än
tio i skogen. Det är det. Man måste stå på sig.

Och nu, i slutet av 90-talet när kvantitet går före kvalitet. Dom snabba klippens tid.
Den hetsiga kroppsfixeringens tid. Dom tomma löftenas tid. Den innehållslösa humorns tid.
Det är en tid som behöver så mycket ordspråk och klyschor över sig. Så mycket att vi
snart kanske kan börja leva efter dom. Att vi snart kan börja älska oss själva."

Tack för att du finns.

Jag älskar dig och så otroligt glad att du finns i mitt liv.


Du och jag - då


Du och jag - nu

Om fem år.

Om fem år är jag 26 år. När jag är 26 år vill jag ha ett bra jobb som jag trivs med och jag vill helst bo i Göteborg men en annan stad i södra Sverige går också bra. Bara jag tar mig ifrån Östersund så är jag nöjd. Jag hoppas att jag antingen har avslutat eller iallafall påbörjat studier, antingen till behandlingsassist eller förskollärare. Jag har ännu inte bestämt mig vilket av dessa utbildningar det blir. Jag vill också ha hunnit se världens lite, jag vill besöka kända turistorter men också de mindre kända. Jag vill se Prag. Jag vill resa till Thailand, USA, Jamaica, rent ut sagt vill jag se hela världen men det hinner jag nog inte på fem år. Jag vill precis som en nära vän dricka Cosmopolitan med tjejerna i New York, jag vill att vi ska känna oss som tjejerna i Sex and the city. Jag vill leva livet på alla sätt som går dessa fem år. Jag vill vara galen tillsammans med mina närmaste vänner och jag vill ha dom i min närhet hela tiden. Jag vill besöka min farmor flera gånger per år precis som jag alltid har gjort. När jag sedan går in i mitt liv som 27åring vill jag ha min kärlek, hitta ett hus som jag vill leva i resten av mitt liv, skaffa barn, om sex år vill jag känna mig vuxen, trots att det är otroligt skrämmande att skriva.

Jag vill tro att tjejfamiljen fortfarande håller ihop om fem år men något sätt så tror jag att det inte kommer att vara så. Jag vill verkligen ha er i mitt liv tills den dagen då jag dör, jag vill sitta bredvid er på ålderdomshemmet och prata om minnen, allt vi gjort tillsammans genom åren. Jag vill känna samma närhet med er som jag gör nu om femtio år.

14/7

Igår var jag ganska arg när jag gick från datorn. Det kanske ni han läsa inlägget jag skrev igår märkte men nu är det borttaget. När jag låg i sängen igår insåg jag att den här människan inte är värd min tid och energi. Varför ska man lägga ner energi på någon som tror att den vet allt men i själva verket inte vet någonting alls? Nej, nu är det slut med det. Nu har jag ganska precis kommit ut ur duschen, ska göra mig klar snart för att bege mig ner på stan för ett möte med jobbcoachen. Ikväll ska jag packa lite för imorgon åker jag till min farmor och umgås med henne i helgen. Jag har, utan att ljuga, världens bästa farmor. Jag är glad att hon finns i mitt liv. Nu ska jag äta lite frukost och sedan göra mig klar.

Dag nio - två saker jag önskar jag kunde göra.

1. Förflytta mig vart jag vill
2. Vara osynlig

Men jag glömmer aldrig bort vad du gjort.

Nu har jag myst framför film med mamma. Till det åt jag nudlar, en macka och drack iste. Nu har jag tryckt över till fotbollen (Japan-Sverige) men det känns som att det är lika bra att byta kanal igen med tanke på att Sverige just nu ligger under med 3-1. Jag skäms. Nej, nog om den skiten. Idag har jag rensat ännu mer på rummet så nu ser det fint ut i lådorna på bokhyllan också. Det jag behöver nu är en till byrå, en lite mindre i samma modell så är jag nöjd. Nu ska jag försöka hitta något vettigt på tvn, annars spelar jag tv-spel. Neeejfan, kom på nu att jag måste skriva ett personligt brev tills imorgon. Har ej tid med detta. Hörs!

Irene Huss - Den som vakar i mörkret.

"Två pojkscouter hittar en begravd kvinnokropp på ett ödsligt fält. Irene Huss och hennes team börjar undersöka fallet. Allt eftersom undersökningen fortgår så upptäcker man fler gravar, alla med en begravd kvinnokropp tillsammans med vad som verkar vara ett personligt föremål. Det står nu klart att en fruktansvärd seriemördare härjar i området. Poliserna är mycket förbryllade och hittar inte kopplingen mellan offren förutom att de är medelålders kvinnor. Samtidigt börjar Irene känns sig förföljd.."

Detta är den sjunde filmen i Irene Huss-serien. Jag tycker att alla filmerna är riktigt bra och det var även den här. Jag älskar kriminalare. Det känns sjukt att säga det här men jag gillar filmer med blod och mord, speciellt att se hur personerna i filmerna löser dom. Jag tycker även att de svenska krimalfilmerna/serierna känns mer äkta än de från andra länder. Nu längtar jag tills nästa film ramlar ner i brevlådan i augusti. Jag rekomderar att ni ser de sju filmerna med Irene Huss. Betyg: 5 av 5.



Dag åtta - tre ord jag inte kan gå en dag utan att säga.

1. Vafan
2. Säkert
3. Typ

13/7

Idag var jag uppe innan elva, mycket bra gjort av mig med tanke på att jag somnade runt tre. Trots det har jag inte tagit tag i det jag måste göra idag, ett personligt brev och fixa till mitt CV. Men jag har iallafall haltat ner på Lillänge och hämtat mina älskade Converse som kom idag. Underbart! Nu har jag äntligen ett par egna Converse. Tyvärr kan jag inte prova dom då mina skavskår gör att jag knappt kan ha på mig ett par skor, det var ett helvete att ta sig till och från Lillänge. Nu ska jag ta mig något att äta, magen skriker efter mat och efter det ska jag ta tag i skrivandet av brev. Vi hörs senare! Puss.

Nytt mål i livet.

Jag och Sandra har kommit fram till ett nytt mål i livet. Innan vi dör måste vi försöka hitta en person med en halv överläpp och hångla med denne. Det kan bli svårt men vi ska göra allt för att lyckas!

Vill du byta Spice Girls-kort med mig?

Sånt här kan man hitta när man rensar.
Jag trodde att dom var borta för alltid!



Tidsfördriv.

Vilken färg har du helst på dina skor? - Svarta eller vita
Hur många sms har du skickat med din telefon? - Inte en aning
Vem är nummer 9 i din kontaktlista? - Andreas Backlund
Vilka finns i din "mottagna samtal"lista? - Mamma, Andreas, Maja, Simone, Kajsa osv
Vilka namn finns i din smsinkorg? - Maja, Simone, Raul, Robin osv
Vem kysste du senast? - Maja
Vem kramade du senast? - Simone
När såg du din bästa vän senast? - Påsklovet, alldeles för länge sen
Din favoritfilm? - Vägen ut
Din favoritlåt? - Det är olika från dag till dag
Bär du på en stor hemlighet just nu? - Ja det gör jag
När vaknade du imorse? - Vid tolv
Vem hade du velat träffa just nu? - Pappa
Är du kär? - Nej
När drack du alkohol senast? - Lördags
Vilken låt är nummer 6 uppifrån i din spotifylista? - 3 doors down - Let me go
Vilken låt är nummer 6 nedifrån i din spotifylista? - Whithey Houston - I will always love you
Vem skrev åt dig på msn senast? - Emma, igår
Vem skrev du senast sms med? - Min jobbcoach
Om du går in i ditt fotoalbum på mobilen, vad är det första du ser? - Simone
Har du piercingar? - Tungan, naveln, läppen och näsan (räknar inte med öronen)
Vad står det i ditt senast skickade sms och vem var det till? - "Hej! Det är Emelie. Jag är på väg men kan bli några minuter sen." Till jobbcoachen
Vilken vän vet mest om dig? - Anna
Vad stod det i din senaste händelse? - "Anna Katarina Sundin Theng har taggat Andreas Ante Sundin i två av dina foton"
Favoritdryck? - Vira Blåtira.

I ett fotoalbum - där står tiden stilla.

Kände att det var dags att byta ut fotona i ramarna då jag insåg att det satt bilder där i på en person jag inte har någon som helst kontakt med längre, jag vet inte ens om han lever. Så varför inte sätta in fina bilder på fina människor? Bilden på mig och Emma älskar jag. Jag blir lycklig när jag ser den. Jag måste beställa hem mer foton, speciellt bilderna från den bästa tiden i mitt liv. Studentlivet.




Take me back.

Jag vill leva studentliv igen..



The sun is shining now - but still I'm feeling cold.

Nu har jag fått mig lite mat i magen. Det blev fisk, potatis och spenat. Nu ska jag ta tag i dammsugningen på rummet och även bädda rent i sängen. Gjorde aldrig det igår då jag fastnade vid datorn och sedan vid Pokémon. Nu har jag fastnat och Tobbe vägrar hjälpa mig, mitt enda "vettiga" tidsfördriv och jag kommer ingenstans. Nog om detta. Nu blir det dammsugning, vi hörs senare. Puss!

Dag sju - fyra minnen jag aldrig glömmer.

1. Studenten
2. 22 november 06
3. 5 april 07
4. Nyårsafton 07/08


Det är så svårt att välja ut minnen man aldrig glömmer eftersom att de är så många,
men dessa minnen är så otroligt starka. På både bra och dåliga sätt.

12/7

Har fått order från Sandra att skriva ett inlägg. Men innan jag hann göra det så gick hon och la sig, tråkigare tjej. Nej men nu får hon något roligt att läsa imorgon istället. Emma har suttit och fixat lite på min blogg nu den senaste timmen, det blev mycket bättre nu än det var innan. Min fina vän är bra duktig hon. Nu är det bara en ny header och lite andra färger som fattas men det går bli en annan gång. Jag funderar starkt på om det är dags att stänga av datorn och sova men jag har fastnat i Pokémonspelet på GameBoy. Just nu suger det lite att jag hittade det i källarn förut för egentligen är det inte ens roligt. Jag hoppas att detta inlägg duger för Sandra imorgon. För nu har jag varken ork eller fantasi nog att skriva något mer. Vi hörs imorgon när jag har vaknat, lär ju bli imorgonkväll eller något. Puss och godnatt!

I always said that I would make mistakes.

Nu är jag snart klar med städningen. Tog en paus för en stund sen och gick ner i källaren med mamma, där hittade vi massa böcker som bara ligger och dammar så dom ska läggas ut för att säljas. Det gjorde mig mycket trött så jag funderar på om resterande städning får vänta tills imorgon. Jag lägger mig soffan istället och spelar Pokémon på GameBoy. Vissa saker är verkligen underskattade.

Du får gärna komma hit och skrämma mörkret.

Mötet med jobbcoachen gick väl helt okej. Men inte så bra att jag vill dit igen på torsdag, jag förstår inte varför vi måste se så ofta. För mig räcker det med en gång i månaden. Det positiva är att det inte var så illa att jag behövde ta mitt liv men det negativa är att jag mer än gärna hugger av mina fötter. Jag har brutala skavsår på både fötterna, det slutade med att jag fick gå hem från stan i strumpor. Nu ska jag ge städningen av rummet ett försök, ska försöka tänka som jobbcoachen sa, "tänk inte på själva städningen, tänk mer på resultatet så går det bättre". Vi får se hur det går, uppdaterar om reslutat senare. Men innan detta projekt startar ska jag ha mat. Hamburgare blir det idag.

11/7

Drog på möte med jobbcoachen.. Vi hörs senare om jag inte valt att avsluta mitt liv efter detta..

Dag sex - fem saker jag inte kan leva utan

1. Min kamera för att bevara minnen
2. Musiken som hjälper med mycket
3. Min mobil för att kunna kommunicera
4. Alla fina minnen jag fått genom åren
5. Tron på att allt blir bättre en dag


Jag valde att inte skriva de självklara sakerna som familj, vänner, mat osv.

10/7

Kvällen i Brunflo var kanonbra. Runt åtta kom Maja till stan, då åkte vi direkt ut till henne. Där var hennes lillebror med kompisar, vi satte oss med dom ute på gården och drack öl. Senare på kvällen blev det snurra flaskan/sanning eller konsekvens, kubbspel, bad i poolen och klockan fyra grillade vi hamburgare med pitabröd. Efter maten städade vi upp ute, när det var klart gick vi in och jag, Maja, Emil och Johanna spelade Monopol och resten däckade. Jag och Maja gick och la oss vid sex-halv sju. Det var så underbart att få somna bredvid min fina vän, det var så otroligt länge sedan sist.

Jag klev upp vid elvatiden imorse. Då var Maja och Simone redan vakna så vi gick ut och satte oss i solen och tog en morgonrök. Någon timme senare började resten vakna eftersom, vi satt ute och stekte i solen och sedan blev det fotboll och fika. Jag och Simone tog bussen in till stan vid tre och när jag kom hem dog jag på soffan på en gång och där har jag legat i princip hela kvällen förutom under tiden då det var dags för middag, kebab fick jag idag. Mums! Just nu håller jag på att fixa med bilderna från igår. Lägger väl in några i slutet av inlägget, annars kommer alla att hamna på Facebook för dig som vill se.

MES - jag vill aldrig vara utan oss igen.



Dag fem - sex sånger jag tycker om.

1. Håkan Hellström - Man måste dö några gånger innan man kan leva
2. Brad Paisley - Find yourself
3. Miley Cyrus - I'll always remember you
4. Nationalteatern - Men bara om min älskade väntar
5. Barry White - Can't get enough of your love
6. Christer Halvarsson - Friinga


Vissa låtar har en speciell mening, andra tycker jag bara om.

9/7

Ikväll kommer Maja äntligen hem från USA! Då åker jag och Simone till henne i Brunflo för att mysa lite med kubbspel och så. Som jag har saknat den kvinnan. Blir även övernattning där. Just nu sitter jag här och lyssnar på musik, ska göra mig något att äta snart och sedan kasta mig in i duschen. Måste även plocka upp kläder från golvet på rummet som ska i tvätten, de rena kläderna börjar försvinna helt. Jaja, min blogg börjar bli tråkig. Jag gör ingenting vettigt om dagarna så det finns ingenting att skriva om. Men imorgon när jag kommer hem från Maja ska jag berätta om våran kväll, jag tror att den blir rikigt bra, bara inte Maja är alltför trött efter flygresan. Nu ska jag äta. Vi hörs imorgon!



Dag fyra - sju rädslor.

1. Att bli lämnad ensam kvar utan någon jag bryr mig om
2. Att jag ska dö utan att ha levt livet fullt ut
3. Att gå ensam själv i mörkret
4. Att jag ska drabbas av minnesförlust och inte minnas något av mitt liv
5. Vetskapen om att barn far illa varje dag
6. Stora förändringar
7. Att inte veta vad som händer efter döden

It seems like more than distance between us.

Nu har jag gjort några nya kategorier. Kände att jag inte ville ha allting i en och samma så nu finns det några nya än dom jag hade innan. T.ex  bildinlägg, musik och shopping. I bildinlägg kommer jag att ha de inlägg som i princip bara innehåller bilder (någon enstaka mening kan förekomma), i musik kommer jag att ha de youtube-klipp jag lägger upp på bloggen och i shopping lägger jag som ni kanske förstår upp det nya i garderoben. Jag har inte lagt in alla inlägg som egentligen ska ligga i dessa kategorier, det skulle ta alldeles för lång tid eftersom att det är ett och ett halvt år av inlägg. Kanske fixar det en annan dag men just nu ligger iallafall inläggen från och med juni där dom ska. Nej, nu blir det film. Puss!

New shoes.

BESTÄLLDA - mycket nöjd tjej



8/7

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Vaknade vid ett, kände att jag behövde en sovmorgon. Det har ändå spöregnat till och från hela dagen, när det inte regnar skiner solen men vem törs gå ut och riskera att hamna i regnet och bli dyblöt? Inte jag. Jag tänkte bara ta det lugnt ikväll, titta på den nya Irene Huss-filmen som vi har fått hem nu. Kanske blir ett maraton med alla filmerna. Nu har jag precis ätit en kanongod middag, fläskfilé som var inrullad i bacon med god marinad, ungsstekt potatis, kantarellsås och sallad. Nu ska jag plocka ihop lite kläder som ska i tvätten samt vika det rena.

Dag tre - åtta saker jag måste göra innan jag dör.

1. Hoppa fallskärm
2. Ta körkort
3. Skaffa barn
4. Resa jorden runt
5. Lära mig surfa
6. Skaffa ett välbetalt jobb
7. Bo utomlands
8. Vara volontär i ett fattigt land

Film: Stay Cool

"Mark, skolans största nörd återvänder flera år senare som världsberömd författare för att hålla ett högtidstal på skolavslutningen. Ett perfekt tillfälle för revansch! Och kanske kan han kamma hem den stora kärleken Scarlet, samtidigt? Men för Mark att lämna den gamla nötta skolbänken visar sig vara lättare sagt än gjort!"

Jag tyckte inte att filmen var särskilt bra. Det fanns vissa scener i filmen som jag tyckte var bra men de var inte många. Den var inte riktigt i min smak, jag tyckte att den var rätt seg. Det är ingen film jag skulle se två gånger men alla tycker olika så jag tycker ändå att ni borde se den. Betyg: 2 av 5.


You had my heart inside of your hand.

Idag tog jag och Emma en promenad bort till sportfältet för att kika lite på Storsjöcupen. Vi satt där i ungefär en timme och sedan gick vi och hämtade Emmas mammas kompis barn på dagis. Vi gick hem med dom och umgicks lite. Sen tog jag bussen ner på Lillänge för att möta upp mamma och Evelina, Kajsa kom dit också så hon har varit här och umgåtts lite också men nu har hon åkt till Fredde och jag ligger halvdöd i soffan. Det har varit en mycket varm dag och promenaden till och från sportfältet tog på kroppen och speciellt på fötterna. Men det var skönt att äntligen ha något att göra och inte bara sitta hemma och ruttna. Nu ska jag cykla ner på Lillänge för att hämta ett paket som innehåller min bikini.

Dag två - nio saker jag gör varje dag.

1. Sover
2. Äter
3. Pratar
4. Skrattar
5. Borstar tänderna
6. Gäspar
7. Klär på mig
8. Tänker
9. Borstar håret

7/7

Igår blev det inget skrivande då det var för fint väder för att sitta inne framför datorn. Jag låg först ute på baksidan med mamma och solade, asnice! Vi spelade lite badminton och strandtennis. Senare blev det en promenad ner på stan för en öl på News uteservering. Vid sju mötte jag upp Simone och vi gick ner till Badhusparken för att kolla läget. Där hittade vi Linn och Jossa, satt med dom tills Sandra kom, då gick vi runt på stan för att hitta en bra krog. Det blev News. När både Simone och Sandra hade gått hem så följde med Hanna och co en sväng på stan men när jag hittade Ante så gick vi hem. Vaknade nu för en stund sen, har precis duschat och ska göra mig klar för att träffa Emma. Jag vet inte vad vi hittar på. Nu blir det en smoothie innan jag beger mig ut i finvädret. Ha en bra dag så hörs vi!

Dag ett - tio fakta om mig själv.

1. Jag sätter alltid andra före mig själv, mår mina nära bra så mår jag bra.
2. När jag var liten fick jag en stjärtlapp i munnen och slog av fyra tänder.
3. Min största rädsla är att alla som betyder något ska lämna mig.
4. Jag har alltid haft en dröm om att flytta till Göteborg.
5. Jag har fått mitt hjärta krossat två gånger av samma person.
6. Jag har väldigt svårt för att lita på människor.
7. Jag är inte kär i kärleken, jag är kär i den kärlek Sandra har.
8. Jag använder fortfarande en klänning jag köpte för tio år sedan.
9. Jag har lätt för att gråta till filmer, till och med barnfilmer.
10. Jag har en tendens att säga "det här var det bästa/värsta jag gjort i mitt liv" till många saker.

Tio dagar.

dag 1 - 10 fakta om mig själv
dag 2 - 9 saker jag gör varje dag
dag 3 - 8 saker jag måste göra innan jag dör
dag 4 - 7 rädslor
dag 5 - 6 sånger jag tycker om
dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan
dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer
dag 8 - 3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga
dag 9 - 2 saker jag önskar jag kunde göra
dag 10 - 1 person jag litar på

Tidsfördriv.

vad såg du på tv sist? cheaters
vems blogg läste du sist? sandras
vad åt du sist? pizza
vem pratade du med sist? mamma
vem ringde du sist? anna
vem messade du sist? tommy
vad läste du sist för bok? på grund av leon
vem pussade du sist? hugo
vem kramade du sist? tindra
vem bjöd du sist på något? ante
vad köpte du sist? pizza

Where do you go when the stars go blue?

Lycka är när en vän man inte hört ifrån på flera månader helt plötsligt hör av sig. För en stund fick jag ett sms från ett nummer jag inte hade inlagt och det visade sig vara en person som stod mig ganska nära en tid. Det var riktigt roligt att höra ifrån honom då jag har fått höra mycket olika saker om vart han är och vad han gör, som tur är mår han bra. Nej, nu ska jag äntligen ta mig till sängen för film.

Shopping.

Nej, nu blev det ändring igen. Emma ville så gärna så vad jag har köpt idag så jag lägger väl upp den ändå. Några utav bilderna är lånade då de bilder jag tog inte blev bra.


SÄMST BILDER MEN VEM BRYR SIG!?

Vill du ligga med mig då - om sanningen ska fram.

Jag har kommit fram till att jag inte orkar lägga upp bilder på det jag köpte idag. Bilderna blev inge bra så vi skiter i det. Men jag är iallafall mycket nöjd över mina inköp. Just nu sitter jag och tittar på Criminal Minds, funderar på om jag ska krypa ner i sängen framför min nya film. Imorgon ska vi nog bege oss ner till sjön för sol och bad, om vädret tillåter vill säga. Jag hoppas på kanonväder! Som det ser ut så blir det lite öldrickande imorgon också. Nej, nu blir det filmmys med mig själv. Vi hörs!

So will you ever love me again - only time will tell.

Det blev en dag med mig själv på stan istället, tjejerna var alldeles för slöa och sov lite för länge. Jag åkte ner på stan vid halv tre, gick runt och runt, fyndade lite på rean också. Två par örhängen på Ur&Penn, två par trosor, ett linne och tubtop på Gina Tricot, ett armband och flipflop på Glitter, en tröja på Vila (då fick man även med ett strandtennis), en BH utan band på H&M och en film på Hemmakväll. Känns riktigt bra men nu är det över med fyndandet. Nu sitter jag här med ett glas iste och chillar. Har precis kommit hem, träffade upp mamma och Ante i stan efter att dom hade varit och kollat på match borta på sportfältet, det är ju Storsjöcupen nu. Vi käkade pizza och sedan åkte jag och Ante hem då vi inte orkade stanna kvar på invigningen. Det är för varmt för att leva ute. Ikväll ska jag kanske titta på filmen jag köpte idag, tror att den hette "Stay Cool". Det blir en chillkväll iallafall. Tänkte lägga upp bilder på shoppingen också men upptäckte precis att kameran ligger i mamma väska och hon är inte hemma ännu så bilderna får komma i ett annat inlägg istället. Det går minst lika bra tycker jag.

5/7

Snart åker jag ner på stan och träffar Simone & Sandra. Det är sjukt hur mycket jag har saknat dessa tjejer trots att jag träffade dom i torsdags. Men när man inte riktigt vet när man umgås igen så blir det lätt att saknaden blir större. Nu fattas bara Emma, Kajsa och Sofie. Emma och Sofie har jag inte träffat på flera veckor, Sofie har jag inte träffat sedan studenten och Kajsa träffade jag i midsommar. Så nu tycker jag att vi styr ihop något och ses. Det är inte okej att vara borta från sin familj såhär länge. Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för en dag på stan. Vi hörs när jag kommer hem igen.

4/7

Inte varje dag man är vaken vid den här tiden. Men här går det inte att sova när Evelina ska upp och jobba så jag tänkte att det var lika bra att kliva upp när man ändå blev väckt. Det är ingen mening att sova bort hela dagarna heller, tänk om jag får jobb imorgon och har vänt på dygnet helt och hållet, då blir det svårt att ta sig upp. Jag kanske även får mer gjort under dagen om jag är uppe nu, städningen på rummet är inte riktigt klar så det ska jag ta tag i senare. Nu ska jag göra mig lite frukost och göra klart mitt CV. Jag har massor av papper som måste fyllas i tills på onsdag också. Vi hörs senare!



Inspiration.


Ny bikini beställd.


3/7

Har precis suttit och kollat igenom Bilddagboken. Den där "minns du vad du gjorde?" och så är det bilder från detta datum åren som gått. Jag tittade på bilderna för två år sen, vad jag gjorde då. Det var den sommaren (året) jag hade en vän vid min sida som jag kunde kalla min bästa vän, ibland saknar jag dig lite extra mycket och idag är en sådan dag. Vi gick igenom mycket tillsammans, ingen förstod mig så bra som du. Jag tittade extra mycket på bilderna från då vi åkte till Rätan, där iallafall jag fick lära känna några av dom bästa människorna jag någonsin har träffat. Med detta vill jag säga att jag saknar hela sommaren 2009 så otroligt mycket men mest av allt vill jag säga att jag saknar dig, Ellen.

2009

Men jag kommer ihåg en helt annan tid.

Ikväll förgyller jag kvällen med chips, dip och coca cola. Funderar på om jag ska lägga mig framför några Gossip Girl också. Egentligen behöver jag skriva ett CV och fylla i en massa papper men det får vänta tills imorgon. Det får även disken göra för jag har ingen ork till något annat än att bara vara just nu. Humöret är verkligen inte på topp. Men förhoppningsvis går det över inom en snar framtid. Just nu håller vi tummarna på att det blev Sundsvall och Gatufesten till veckan. Det vore helt awesome alltså!


april 2007

Och världen förtjänar inte dig.

Här sitter jag med musik i öronen som får en att gråta. Jag går sönder lite mer och vill bara försvinna härifrån. Jag vet inte vad jag ska skriva men jag vet att jag måste få ut allting som finns inom mig. Jag vet bara inte hur. Det är så svårt att omvandla dessa tankar och känslor till ord. Men jag vet att jag kommer att gå sönder helt och hållet om du försvinner ur mitt liv. Jag behöver dig, älskade du.

Heartbeats.


2/7

Hjärtat går sönder.. Jag önskar att allt vore annorlunda..
Ingen mening att fråga, jag kommer ändå inte att svara!



RSS 2.0